Re: correction for greek project- could anyone help? -Fantastic effort Mike.


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Greek Connection Message Board ] [ Greek Connection ]

Posted by vicky on April 23, 2001 at 18:14:15:

In Reply to: Re: correction for greek project- could anyone help? -Fantastic effort Mike. posted by Joanna on April 22, 2001 at 07:35:52:

I would like to say thank you very much to Joanna and Mike for all your help. I really appreciate it an you have helped me a lot! Thanks!! :) Also, In the last paragraph where you weren't sure what i was saying, it was that she died from a heart attack.. Do u maybe know the word for this, i coulnd't find it in my dictionary. Vicky

Greek Project

Ολος o κόσμος νόμισε ότι τα είχε όλα. Ενα εισόδημα παρά πάνω απο ένα εκατομμύριo κάθε εβδομάδα, το μεγαλύτερο κότερο στον κόσμο που εφερνε το όνομά της, και μιά ζωή με τους πιο πλούσιους και σημαντικούς ανθρωπους της γης.

Όταν πέθανε η Χριστίνα Ωνάση, σε ηλικια μολις 37 χρονών, όλος ο κόσμος έμεινε άναυδος. Αλλά εκείνοι που την ήξεραν δεν ήταν καθόλου ξαφνιασμένοι. Ούτε αμέτρητος πλούτος δεν τη βοήθησε να τα βγάλει πέρα με τη συναισθηματική αγωνία που την κυρίευε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της.

H Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, o πιο πλούσιος άντρας της γης τότε, και η γυναίκα του, η Αθηνά. Οι οικογένεια Ωνάση είχε σπίτια στo Παρίσι, στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη, και όλος o κόσμος ήξερε οτι ηταν πολύ πονετικη και που είχε μεγαλη επιρροη.

Τα παιδικά χρόνια της Χριστίνας τη δεκαετία του ’60 τα σημάδεψε η πικρή εμπειρία του διαζυγίου των γονιών της. To 1968, ο πατέρας της παντρεύτηκε την Τζάκελιν Κένεντη, η χήρα του δολοφονημενου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντη. Η μητέρα της Χριστίνας παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο, που ήταν μεγάλος αντίζηλος του Αριστοτέλη.

Τον ίδιο καιρό που η εφημερίδες έγραψαν για το γάμο της μητέρας της, η Χριστίνα παντρεύτηκε ενάν άνδρα 27-χρόνια πιο μεγάλο από αυτήv. Εκείνη ηταν μολις 20 χρονων, και ο γάμος κράτησε 9 μήνες.

H Χριστίνα επιθυμουσε να έχει δικη της ταυτότητα και αποδοχή απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης. Γι'αυτο άρχισε να δουλεύει για τον πατέρα της στο Μονακό. Η Χριστίνα αποδείχητκε ανεξάρτητη, έξυπνη και ικανή επιχειρηματίας που διαχειριζόταν πανω από ένα δισεκατομμυριοδολάρια κάθε μέρα.

Πολλοί άνθρωποι νόμισαν πως ήταν γεννημένη για τη δουλειά της, εφόσον ανέλαβε εύκολα τις επιχειρησιακές και κοινωνικές υποχρεώσεις του πατέρα της.

Στην αρχή της δεκαετιας του '70, η αρρώστια και ο θάνατος πλήττει την οικογένεια Ωνάση. Τo 1973, ο αδερφός της Χριστίνας, ο Αλέξανδρος, πέθανε σε πτηση με το αεροπλάνο του. Η μητέρα της, η Αθηνά, πέθανε τον επόμενο χρόνο από αρρώστια, και ο πατέρας της, ο Αριστοτέλης, πέθανε το Μαρτη 1975.

Παρά τη συνεχή επιτυχία της στον επιχειρησιακό χώρο, η ιδιωτική ζωή της Χριστίνας ποτέ δεν ήταν ικανοποιητική. Λέγανε οτι η Χριστίνα χρησιμοποιουσε πολλά ναρκωτικά. Στη ζωή της παντρεύΤηκε και χωρισε τέσσερις φορές, χωρίς να μείνει με κανέναν άντρα πάνω από 2 χρόνια.

Τo 1985, Η Χριστίνα και ο τέταρτος άντρας της απέκτησαν ένα κορίτσι, την Αθηνά. Η Χριστίνα πήρε διαζύγιο απο τον Τιέρι λιγο μετά, αλλά τουλάχιστον θα έχει την κόρη της για πάντα. Ήτανε αποφασισμένη για να δημιουργήσει γι’ αυτήν μια ατμόσφαιρα σταθεροτητας που δεν την είχε στη δική της ζωή. Λάτρευε την Αθηνά πάρα πολύ, γιατί είχε τελικά κάποιον που αγαπούσε και που την αγαπούσε πίσω.

Τo 1988, Η ΧρΙστίνα Ωνάση βρεθηκε νεκρή στο σπίτι της φίλης της στην Αργεντινή. Ο θάνατός της ήταν συμβολον με εφοδος του καρδια [here I meant to say “heart attack”], αποτέλεσμα πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών. Κανένας δεν μπόρεσε να πιστέψει πως ένας άνθρωπος που είχε τέτοιο αφανταστο πλουτο μπόρεσε πέθανε τοσο τραγικά και μοναχικός. Τέλος πάντων, η Χριστίνα Ωνάση κηδευτηκε στη Σκορπιό, δίπλα στον πατέρα της και τον αδερφό της στην εκκλσσηα της οικογένειας.




Follow Ups:



Post a Followup

Name:

E-Mail:

Subject:

Comments:

Optional Link URL:

Link Title:

Optional Image URL:


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Greek Connection Message Board ] [ Greek Connection ]